728x90 AdSpace

η

τελευταια νεα

Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

Συνταγή της ημέρας - Σπιτική πίτσα με ντοματίνια, ρόκα και κατσικίσιο τυρί

To κατσικίσιο τυρί , από 100% ελληνικό κατσικίσιο γάλα, είναι πικάντικο, ελαφρώς αλμυρό και με σκληρή υφή. Ιδανικό ως μεζές, για να συνοδεύσουμε το ούζο ή το κρασί μας αλλά και για να αναβαθμίσουμε οποιοδήποτε μαγείρεμα μας με την ιδιαίτερη γεύση του. Αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες, διατηρώντας το σχήμα και την υφή του και ταιριάζει ιδανικά σε πίτες, πίτσες και σε όλα τα φουρνιστά.
Υλικά
Για τη βάση
250 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
180 γρ. αλεύρι, ολικής άλεσης
8 γρ. (1 φακελάκι) ξερή μαγιά
200 - 220 ml νερό, χλιαρό
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού βασιλικός, ξερός, τριμμένος
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
Για την πίτσα
3 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
300 γρ. κατσικίσιο τυρί Carrefour, κομμένο σε κύβους περίπου 2 – 3 εκ.
150 γρ. κασέρι, της αρεσκείας μας, τριμμένο
1/2 μάτσο φρέσκια ρόκα, χονδροκομμένη (στα καταστήματα Carrefour, Carrefour Mαρινόπουλος και Carrefour Express, βρίσκουμε καθημερινά, ολόφρεσκα λαχανικά και μυρωδικά σε ματσάκια)
200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού βασιλικός, ξερός, τριμμένος
1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή, τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες 4
Προετοιμασία 20΄ Αναμονή 10΄ Ψήσιμο περίπου 20΄
Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να διαλυθούν. Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει και να αφρίζει.
Σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ ρίχνουμε τα άλευρα, το αλάτι, το ελαιόλαδο και τον βασιλικό και τα ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν. Ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά και να σχηματιστεί μια μαλακή και ελαστική ζύμη. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη, για περίπου 10 λεπτά, να «ξεκουραστεί».
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.
Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια εργασίας και βάζουμε πάνω το ζυμάρι. Ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας και με απαλές κυκλικές κινήσεις τη ζύμη σε έναν λεπτό δίσκο, διαμέτρου περίπου 36 - 38 εκ. και πάχους περίπου 2 - 3 χλστ. Εναλλακτικά, ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, αλευρώνοντάς τον όμως τακτικά, για να μην κολλήσει πάνω του η ζύμη. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα στρογγυλό, ρηχό ταψί, διαμέτρου περίπου 38 εκ. ταψί ή το καλύπτουμε με λαδόχαρτο και απλώνουμε πάνω του τη ζύμη. Ψήνουμε για περίπου 8 - 9 λεπτά, μέχρι η ζύμη να ροδίσει ελαφρώς. Αποσύρουμε από το φούρνο.
Πίτσα: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τον ντοματοπελτέ με το ελαιόλαδο, το βασιλικό και τη ρίγανη. Απλώνουμε τη «σάλτσα» ομοιόμορφα στην προψημένη ζύμη και πασπαλίζουμε με το κασέρι. Σκορπίζουμε το κατσικίσιο τυρί και τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για περίπου άλλα 10 - 12 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα υλικά και να ροδίσει η ζύμη και από κάτω. Αποσύρουμε από το φούρνο, σκορπίζουμε τη ρόκα και σερβίρουμε.

http://www.gastronomos.gr/


Συνταγή της ημέρας - Σπιτική πίτσα με ντοματίνια, ρόκα και κατσικίσιο τυρί
  • Title : Συνταγή της ημέρας - Σπιτική πίτσα με ντοματίνια, ρόκα και κατσικίσιο τυρί
  • Posted by :
  • Date : 11:00 π.μ.
  • Labels :
  • Σχόλια Blogger
  • Σχόλια Facebook
Top