728x90 AdSpace

η

τελευταια νεα

Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

Συνταγή της ημέρας - Ζυμαρικά με σέσκουλα στο φούρνο

Υλικά
500 γρ. (1 πακέτο) χυλοπίτες μακριές ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
1 κιλό σέσκουλα, καθαρισμένα και χονδροκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη και ελαφρώς κοπανισμένη
600 ml γάλα φρέσκο, ζεστό
200 ml λευκό, ξηρό κρασί
300 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
50 γρ. μπλε τυρί, της αρεσκείας μας
ξύσμα από ένα ακέρωτο λεμόνι
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 8
Προετοιμασία 20΄ Μαγείρεμα 15΄ Ψήσιμο 15΄
ΔιαδικασίαΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί, διαστάσεων περίπου 32 x 38 εκ.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά, 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα ίσα να αρωματίσει το λάδι. Το αφαιρούμε, ρίχνουμε τα σέσκουλα, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να λαδωθούν καλά και να εξατμιστούν τα υγρά. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε να αναμειχθούν, αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί. Ρίχνουμε στο μπλέντερ το κρασί, το γάλα, τα τυριά, το ξύσμα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάμε για περίπου 1 – 2 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή σάλτσα. Αδειάζουμε τη σάλτσα πάνω στα ζυμαρικά με τα λαχανικά, ανακατεύουμε να αναμειχθούν και στρώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.  

http://www.gastronomos.gr/




Συνταγή της ημέρας - Ζυμαρικά με σέσκουλα στο φούρνο
  • Title : Συνταγή της ημέρας - Ζυμαρικά με σέσκουλα στο φούρνο
  • Posted by :
  • Date : 11:00 π.μ.
  • Labels :
  • Σχόλια Blogger
  • Σχόλια Facebook
Top