728x90 AdSpace

η

τελευταια νεα

Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014

Αυτές είναι οι 14 επιχειρήσεις που βράβευσε το ΕΒΕΑ

Τα βραβεία ΕΒΕΑ 2014 δόθηκαν το βράδυ της Δευτέρας και για 17η χρονιά στις εταιρείες και τους επιχειρηματίες που διέπρεψαν την προηγούμενη χρονιά.
Μιλώντας στην εκδήλωση ο νέος υπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Ν. Δένδιας τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο επιμελητηριακός θεσμός έχει προσφέρει πολλά στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ως θεσμικοί εκφραστές της επιχειρηματικότητας, τα επιμελητήρια έχουν σταθεί πραγματικοί αρωγοί στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τα χρόνια της κρίσης. Αλλά αν κάτι πρέπει να σας κάνει περήφανους κύριοι είναι ότι τα Επιμελητήρια είναι ο μόνος θεσμικός φορέας του Κράτους (Ν.Π.Δ.Δ.) που στάθηκε απέναντι στη λαίλαπα του ιδεολογήματος του κρατισμού. Για δεκαετίες ολόκληρες υπήρξατε μόνοι μαχόμενοι εκφραστές στο δημόσιο τομέα της ανάγκης για ιδιωτική πρωτοβουλία και επιχειρηματικότητα. Αν η Ελληνική Κοινωνία είχε πεισθεί τότε, πολλά πράγματα θα ήταν σήμερα διαφορετικά. Είναι πλέον σαφές σε όλους, ακόμη και σε όσους παριστάνουν δημοσίως ότι το αγνοούν, ότι η κρίση, όπως απεδείχθη, δεν ήταν απλώς λάθος οικονομικής πολιτικής. Ήταν προϊόν του λάθος οικονομικού μοντέλου. Ενός μοντέλου στηριγμένου στον κρατισμό, στην κατανάλωση, τα ελλείμματα και τα χρέη. Σήμερα η κατάσταση έχει αρχίσει να αλλάζει.
Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης επανέλαβε την πρόθεση του υπουργείου να στηρίξει με ρευστότητα την αγορά και αναφέρθηκε στο θέμα των χρεών και τις τράπεζες. «Γνωρίζω πολύ καλά και δεν πρόκειται να κρύψω κάτω από το χαλί το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους, ατομικού και επιχειρηματικού. Για την πρώτη περίπτωση, του ατομικού χρέους, έχει ήδη εκδοθεί Κώδικας Δεοντολογίας από την Τράπεζα της Ελλάδος, με κανόνες για το πως θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα από τις τράπεζες, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει «δίχτυ προστασίας», όπως και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, τόνισε μεταξύ άλλων: «Σήμερα, βραβεύουμε επιχειρήσεις που όχι μόνο κατάφεραν να πετύχουν θετικές οικονομικές επιδόσεις, αλλά στην πιο δύσκολη στιγμή της χώρας στήριξαν την εθνική οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνία. Οι δικές τους ιστορίες – αλλά και οι ιστορίες χιλιάδων άλλων ελληνικών επιχειρήσεων, που καταφέρνουν να επιβιώνουν απέναντι στην κρίση – λειτουργούν όλα αυτά τα χρόνια ως πηγή αισιοδοξίας. Μια πηγή ελπίδας, μέσα σε ένα περιβάλλον εφιαλτικό.Ακόμη και κάτω από αυτές τις συνθήκες, η Ελλάδα δεν έπαψε να αναδεικνύει επιχειρηματικούς πρωταθλητές. Οι οποίοι μας κάνουν να πιστεύουμε ότι η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας έχει και παρόν και μέλλον. Ότι μπορεί και πρέπει να γίνει η κινητήριος δύναμη για τη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας στην επόμενη ημέρα. Για την οικοδόμηση ενός υγιούς μοντέλου ανάπτυξης: που θα δημιουργήσει βιώσιμες θέσεις εργασίας και θα επιτρέψει την αποκατάσταση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι έχουμε ακόμα μπροστά μας πολύ δρόμο. Και είναι πολλά αυτά που πρέπει ακόμη να γίνουν.
Οι επιχειρηματίες και οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν είναι:
ΒΡΑΒΕΙΟ
ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΕΞΑΓΩΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
VENUS GROWERS
ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ELPEN ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε.
ΕΠΩΝΥΜΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
COSMOTE
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΔΕΗ Α.Ε.
ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
AEGEAN AIRLINES
ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
PHARMATHEN
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΟΜΙΛΟΣ ANTENNA
ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ
METRO Α.Ε.Β.Ε.
ΝΕΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
COMMERCIAL HUB Α.Ε.
ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗΣ Μ.Μ.Ε.
AIRFASTTICKETS
ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ Διευθύνων Σύμβουλος GENESISPHARMA
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.

http://www.imerisia.gr/


Αυτές είναι οι 14 επιχειρήσεις που βράβευσε το ΕΒΕΑ
  • Title : Αυτές είναι οι 14 επιχειρήσεις που βράβευσε το ΕΒΕΑ
  • Posted by :
  • Date : 12:30 μ.μ.
  • Labels :
  • Σχόλια Blogger
  • Σχόλια Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Top